Sunday, March 6, 2011

Perang rambut aku and ayah ku

ayah: ni rambut bila nak potong ni...dah macam org pempuan dah ayah tengok..
aku: nanti2 la ayah..nk merasa rambut panjang..dah keja nanti bejanggut taleh nk pakai ambut panjang dah..

aku pun lek lek je la..ingat ayah aku senyap time tuh je..dem...dia dok peram lagi rasa bebulu dia tengok rambot aku..alih2 time kenduri cukur rambut niece aku dia pun bukak lagi permainan dia..
oh by the way aku dah tua...T.T dah ada niece sorg dah..nama dia 'Auni Fariha..sgt cute and tinggi lampai..takpe tu aku story lain pulaks..

bebalik kat permainan ayah aku tadi..time tuh semua depan pak2 menakan aku ni..siap toksu aku pun ada..

ayah: auni kenal tak sapa tuh..rambut panjang mcm perempuan..pak su ke maksu tuh...
toksu: senyum pelik (ala2 senyum kambing)

aku pun dok pendam gak..aih org tua ni tak abes2 lagi ka? cet... takpa2 meh aku kasik ayat killer..

aku: amboih org had cakap tuh pun time muda2 p skolah rambut macam bee gees kot...cakap kat org konon....

ayah aku terkedu terus..aku pun tatau la tekedu 20 juta bahasa ke apa kan..tapi dia tekedu la..

kalu korg nk tau aku (aku nk cita gak kalu korg tak mau tau) aku ni tuhan kurniakan kelebihan utk sense percakapan org..aku pun ttau tapi aku mcm boleh sense..tiap kali aku balik je aku boleh baca lips ayah aku mcm nk cakap je aih bila nk potong rambut..tapi sejak aku kasi time bomb kat ayah aku dia pasra terus mcm tamau sentuh langsung pasal rambut dgn aku..ahahahahha..

senang ati gak aku bila jadi mcm ni..sbb aku pun tayah nk kuar aya2 mcm tuh kat ayah aku...ye la tak baik jugakkan..tapi aku purely bukan la nk memberontak ke apa ke..just rimas ah..bukan aku isap dadah ke apa ke..just nk have some fun time muda..larat rambut aku nk 4-2-1 dari kecik sampai form 5..dem..kan?

p/s: ayah..hehehe tak lah bukan serius ek wahai ayah ku...pas neh 50 tahun taleh nk ambot pjg dah...tu pun kalu idop lama..ahahahah..dengan2 mak2 pun pasrah..ahahahha

3 comments:

  1. Hahaha...relax la weyh! Pak aku pon dulu dok kontrol gak imej aku. Ada patut nak soh aku dressing mcm dia. Baju mau tuck in, rambut mau kemas. Agak2 la. xkan kita nak sia2kan zaman muda kita ni dengan jadi orang tua. Haha...sumpah weyh! Aku dulu pon bomb gak pak aku mcm yg hg cakap. "Awat abah dulu muda-muda bleh buat, abg la ni xleh buat?" hahaha...rambut ja pon kan? Aku dah puas simpan rambut. La ni tgh nak bg jd afro plak. Pak aku dah xlarat nak tegoq dah,dah letih. :p

    ReplyDelete