Thursday, June 11, 2009

Kisah Kg Boy

Heheheh..nama jer aku ni study kat KL tapi hakikatnyer aku neh dak kG jer..ehh best per jadi dak Kg..buleh manceng ikan haruan, curik pelam kat umah apek dpn skolah, wat keja2 kg...Ayah aku ada la secebis tanah yg kami usahakan tanam sawit..yg tak best nyer keja sawit ni berat...ceh haram tak kurus pun aku...tah..aku mcm makin ske lak lama2 keja neh..walaupun tak nafi sgt meletihkan..

Di satu pagi yg hening...aku pun betolak la ke kBun...ayah aku pesan

Ayah: Eh hang ikot ayah lah..ayah antaq mesen kat umah lama then nk P skolah sat
Aku: Ye..ye p dulu kang lpas mandi Man P
Ayah: P la mandI cepaT kita Bfast sama2
Aku: sat lg lah..ayah P dulu..biaq pagaq umah jgn kunci naa
Ayah: ye lah2 jgn tak makan plak...

Lpas 10 minit and mandi Ala kOboI..ahahahha aku pun start moto la p kbun..niat mmg nk Bfast..Sampai kat Pekan Chemor.Ati aku tedetik.."takpa lah..mkn kat kedai dlam Kpg laH tlg org Kg plak" aku pun gamble lah...3 kedai kat Chomor aku pass tak makan...Kendatipun...Ku pun p L kat kedai Kg...HARAM J punya kedai..dari 4 kedai semua TutuP..amboih.. kira untung byk sgt sampai tutup Kedai ka depa neh..aku pun besabar la trus p Kbun...singgah kat umah lama dulu amek mesen nk ptg dahan sawit..Lama tak wat keja Kg rasa berat lak mesen tuh..yer la ada kot dalam 15 ~ 20 Kg berat mesen tuh..haaah..bedal jer la..

Aku pun pakai la kain tutup pala suma lengkap..kena pakai..kang tecucuk duri sawit kat pala jekPot jer..(caya lah sakit aku dah kena 2 ari tak ilang bisa sakit dia) then aku pun pasang Mp3 kat Hp aku..ahaha moden sket Kg boY neh..Bosan beb Keja Sorg2...ada ayah aku leh gak sembg2...Punya la aku lama tak keja...baru ptg dahan 6 pokok.. basah lecun baju, seluar ngan BoXer aku...Sabar jer la..
hehehe ni aku kat kebun..tepaksa ctg2 ske muka sbb muka sgt poyo~ ahahahha...

tgk peluh beceraw bak kat org kedah..ahahah tuh mesen yg aku pki nk ptg dahan..slalu org pakai sabit jer..tapi aku tak pndai sgt..ehehehehe..

keja Ralit sgt sampai tak sedaq dah pukoi 11.30..aku masuk keja tadi kul 8.30..so ok la..pkok pun byk dah aku kemas2...then aku call ayah aku

Aku: Ayah nk balik dah la..
Ayah: hah ok2 byk tak ptg
Aku: Byk gak lah..kang ptg ayah mai tlg susun dahan na..tak larat dah..dah ssn stgh..
Ayah: haaa..ok2 makan tak lg?
Aku: org kg dok kira utg byk sgt...suma kedai tutuP
Ayah: hah Biasa laH melaYu.. ahahahhaha
Aku: AHahahaha ok Ayah nk kemas2 nk balik DaH..
Ayah: ha..ok2..kang jgn lupa cek Kbun buah dah petik ka blum..
Aku: ok2 tadi pak cik Yanto (pakcik indonesi yg amek tender ptg buah sawit) dah ameK dah buah..

aku pun kemas2 la brg then balik..sbelum balik rehat2 tenangkan otak kat tepi Kolam dulu tgk Ikan Jelawat Dok patrolling the water hehehhe best!!

Perot aku yg sedang2 buncit neh pun dok kreok2 dah..then aku balik singgah kedai dulu

Aku: Kak! kasik mee kari ngan teh O ais Limau Kurang manis 1!
Akak: haa..ok2 makan sini ka?
Aku: yer..kasik Kopok Lebih eh..eheheheh
Akak: ok2 duduk la dulu..

Aku yg sgt lapar MeLahap mee kari tuh seperti hari esok sambil baca paper..Wah Kaka nk P madrid..ahahahha...

lepas makan aku pun balik umah..mandi2..pakai kaen plekat..then tgk tv..tak sampai 5 minit..tv Tgk aku dah...sgt best keja Kg..balik mmg tido Lena...ehehehehe...

uih Pjg Kan Post kali neh~~

P/s: dalam kerja sawit buang dahan neh kerja yang ke-3 paling berat! ahahhaa

6 comments:

  1. aku bangga aku anak peneroka...wakaka

    ReplyDelete
  2. anak peneroka.hoih kaya2.hehe

    ReplyDelete
  3. hehehehehee..tnh kecil2an jer tp njoy keja..

    ReplyDelete
  4. hmm...meh mesen umput kt umah aKu...kecik je pun laman..mesti hg nJoy keja..supaYa ak leh lepaskn pet ak nnti,dan tak ilang..ko pun tahu pet aku 'kecik' je

    ReplyDelete
  5. ahahahaha..bley2..pet ko mmg "keChiL" pun..luas tak lama umah ko tuh..? kalu tak luas buang karen jer aku p...

    ReplyDelete
  6. luas jgkLa...sekangkaNg keRa daraB dengaN 23.. dLu aku tanam serai...rupa rupenyer LaLang..so...nnti ko g trim eh..

    ReplyDelete